IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Избрано
11:12 | 4 юли 2020
Обновен: 02:59 | 25 март 2024

РЗИ не установи нарушения на противоепидемичните мерки във Варна

83 обекта са проверили здравните инспектори през изминалата седмица

По материала работи: Слав Велев
РЗИ не установи нарушения на противоепидемичните мерки във Варна

Няма нарушения на противоепидемичните мерки във Варна през изминалата седмица, съобщават от РЗИ - Варна.
 

За периода 16.06.2020 г. – 30.06.2020 г. служители на отдел “Държавен здравен контрол” са извършили проверки в 83 обекта, във връзка със спазването на Заповедите на Министъра на здравеопазването, съобщават от РЗИ-Варна.

 

Обект на контрол са били детски градини, търговски център тип МОЛ, хотели, открити и закрити плувни басейни, кол център, офиси на фирми, оптики, селскостопански аптеки, заведения за хранене и развлечения – ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения – кафе – барове, магазини за хранителни стоки и др.

 

За отчетния период са проверени 18 плувни басейни във връзка с готовността на басейни и плажове за сезон 2020г. в комисия с представители на РЗИ-Варна и Община Варна на основание Заповед на Кмета на Община Варна. Не са констатирани несъответствия.

 

От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направени 12 броя проверки, от тях: 11 в лечебни заведения за извънболнична помощ, 1 в болнично лечебно заведение. Не са установени нарушения.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна