Румънци, българи и германци основно почиват на "Св. Св. Константин и Елена"
До 50% заетост се надяват да постигнат до края на сезона в най-стария черноморски курорт у нас
Публикувана: 8 Jul 2020 | 15:35

Румънци са основните туристи към момента в най-стария черноморески курорт у нас „Св. Св. Константин и Елена”, както и традиционните гости от България

 

Заетостта на хотелите е под 30%, но от дружството се надяват до края на сезона, тя да достигне 50%. Това става ясно от интервю на Елена Косева, изпълнителен директор на к.к. "Св. Св. Константин и Елена" за Радио "Варна".

 

Два нови ресторанта, нови кафенета и други обекти вече работят в курорта, който разполага с минерална вода и аква комплекс, предлагащ различни СПА процедури.

 

"Загуба е, че няма да има руски туристи, но в курорта има и други сегменти, коментира Косева.

 

Вече се радваме и на първите чартарни туристи от Германия, Полша и Чехия. "Св. Св. Константин и Елена" е един от родните медикъл СПА центрове, които се рекламират активно в Европа, с помоща на Министерството на туризма. От дружеството се надяват още от октомври, в курорта да пристигнат първите туристи по тази линия, като част от социалната държавна програма за осигуряване на санаториално лечение, добави още Косева.

 

Почти всички хотели в курорта работят при пълни мерки за сигурност във връзка с епедимичната обстановка, свързана с пандемията от коронавирус.  

Коментари ( 0 )