IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Избрано
15:14 | 1 август 2020
Обновен: 13:07 | 23 април 2024

На Златните спазват стриктно епидемиологичните мерки, няма туристи с К-19

Двете германски телевизии излъчили кадри от миналата година

По материала работи: Ставри Таргов
На Златните спазват стриктно епидемиологичните мерки, няма туристи с К-19

Хотелите и заведенията в Златни пясъци спазват всички епидемиологични мерки на Министерството на здравеопазването срещу разпространението на COVID-19.

 

Това увериха от Съюза на хотелиерите в Златни пясъци и Българската асоциация на заведенията в разговори с вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова.

 

От двете организации посочват, че кадрите, излъчени от германските телевизии ARD и RTL, са от клубове от миналата година.

 

На входа на нощните клубове се мери температурата, персоналът носи маски и ръкавици, масите са разположени на разстояние, а помещенията се дезинфекцират редовно.

 

Според тях се води негативна кампания срещу България, защото за първи път Златни пясъци е толкова предпочитан от германските туристи.

 

От Съюза на хотелиерите в Златни пясъци и Българската асоциация на заведенията заявиха пред вицепремиера Николова, че няма случаи на заразени туристи в курорта.

 

Предстоят разговори на министъра с германския посланик и с представителите на германските туроператори у нас.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна