IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Избрано
08:33 | 12 август 2020
Обновен: 22:38 | 26 март 2024

Ситен пясък или едри скали? България и божествените й плажове

Вижте кои са най-красивите ивици у нас

По материала работи: Слав Велев
Ситен пясък или едри скали? България и божествените й плажове

Едни търсят божествен ситен пясък, други - скали и драматични пейзажи, трети - синя и чиста вода.

 

Каквато и да е вашата представа за плажовете и тяхната красота, все ще откриете поне един такъв в следващия списък, пише "Стандарт".

 

Крапец е едно от най-северните места в България, на които можете да събирате тен, както и едно от най-запазените от желязо и бетон парчета крайбрежие у нас.

Плажът на Крапец е дълъг 6 км и се простира чак до Дуранкулак, което означава, че има място за всички - има зона с чадъри и плажен бар, както и дълга дива част с палатки и кемпери, повечето от които закътани в горичката.

 

 

Няма как за не забележите Тюленово.и все ще се чудите как да подредите маршрутите за летните почивки така, че да минавате някъде наблизо. Между Тюленово и Шабла се е оформил и нещо като скален басейн - плитък залив, известен като Малкото море.

Болата е един от плажовете, които непременно трябва да посетите, докато сте в района на Каварна. Заливът със забъркана в различни нюанси синя вода, червеникави скали и зелени влажни зони е като излязъл от палитра на художник, а най-добрият начин да видите цялата тази красота е като се качите на скалите над плажа.

 

Иракли има легендарен статус, но както и много други места по Българското Черноморие, той вече съвсем не е това, което беше преди години. Въпреки разрастващата се облагородена зона край него, гората и пясъкът на Иракли все още привличат почитателите на дивото къмпингуване.

 

Иракли е едно от местата по българското крайбрежие на Черно море, където често могат да се видят делфини, които скачат над водата близо до плажа.

 

Източният плаж в Поморие  е популярен и е най-пълният с хора в този списък, има заведения и чадъри. Наблизо се намира Поморийското езеро, край чийто бряг е построен Музеят на солта.

 

При музея има свободно достъпна зона с лечебна кал, с която много от посетителите на града си правят кални бани, а в града има много балнеохотели за специализирано лечение и процедури.

 

Ако търсите изолирано пясъчно убежище и наистина впечатляваща природа, плажът при устието на река Велека в Синеморец е точно такова място.

Тук водите на реката и тези на Черно море се срещат и смесват различните си цветове - впечатляваща гледка, ако се качите на възвишението над устието. По реката се движат и лодки, които ще ви отведат навътре по течението на Велека, за да се запознаете с интересния й живот.

 

Коментари

Новини Варна