IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Избрано
08:25 | 26 август 2020
Обновен: 00:21 | 17 април 2024

Добрата новина: Дариха кръв за плазма на д-р Ненкова от Варна

Това съобщи министърът на здравеопазването

По материала работи: Ставри Таргов
Д-р Ненкова(вляво)

Лекарката с коронавирус от УМБАЛ "Света Марина", за която бе съобщено, че има нужда от преливане на кръвна плазма, е в средно тежко общо състояние с дихателна недостатъчност. Това каза пред медии във Варна здравният министър проф. Костадин Ангелов.

 

"В момента към София пътува кола на УМБАЛ "Света Марина", която ще вземе изработената плазма, когато бъде готова, и ще я върне обратно в болницата", обясни  вчера здравният министър.

 

Той изрази надежда, че до края на 25 август тя ще получи необходимите количества плазма.

 

Вчера близки на д-р Стоянка Ненкова публикуваха молба за помощ във "Фейсбук", чрез която се надяваха да намерят оздравял с кръвна група Б в района на София, за да бъде изготвена по най-бързия начин кръвна плазма за лекарката.

 

По-късно самата Ненкова съобщи в социалната мрежа, че са намерени трима души, като единият вече е дарил кръв във ВМА - София.

 

От 10 август лекарката е с регистрирана положителната проба за Covid-19, а от 21 август е на лечение в собственото си отделение с тежко протичаща инфекция, съобщи Dnes.dir.bg.

 

Още по темата  Варненска лекарка бере душа с COVID-19. Търси се спешно – оздравял с кръвна група Б

Коментари

Новини Варна