16 септември – Ден без загинали на пътя
Акцентът тази година е върху разсейването
Публикувана: 16 Sep 2020 | 11:35
Снимка: Черно море АРХИВ

За поредна година през септември децата са поставени във фокуса на полицейската работа. Традиционно и през 2020 година сектор „Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР – Варна провежда кампанията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”.

 

Първата седмица от новата учебна година на децата, между 16 септември до 22 септември, е обявена за „Седмица за превенция на детската пътна безопасност”. Тази година тя е под наслов „Остани жив! Пази живота!“.

 

Успоредно с традиционната българска кампания, за пета поредна година се провежда мащабна кампания на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL Дни на безопасността на пътя. Известна досега като EDWARD – Европейският ден без жертви на пътя.

 

Целта на инициативата е ограничаване до минимум броя на тежките ПТП дори само за ден. Чрез засилена контролна дейност по спазване изискванията на Закона движение по пътищата и повишаване степента на информираност на обществото за пътно-транспортния травматизъм и причините за същия, служители на сектор „Пътна полиция” във Варна и в страната ще се стремят към успешното реализиране на инициативата.

 

Тази година като Ден без загинали на пътя е обявен 16 септември. Акцентът в това издание на кампанията е поставен върху разсейването, което за редица страни в Европа вече е сред водещите причини за възникване на тежки пътни инциденти.

 

Черно море

Коментари ( 0 )