IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Избрано
17:06 | 20 септември 2020
Обновен: 21:03 | 22 април 2024

Учител от варненско училище е с коронавирус

Две паралелки са под карантина в злополучното НУ „Васил Левски“ в "Аспарухово"

По материала работи: Слав Велев
НУ "Васил Левски"; Снимка: Черно море АРХИВ

Учител от варненско Начално училище "Васил Левски" е с коронавирус, а две паралелки с ученици са поставени под карантина, съобщи директорът на школото Стела Петрова, цитирана от ДНЕС+

 

Става дума за 4-ти А и 4-ти Г клас, с които заразеният учител е имал занятия през последните 48 часа. 

 

Децата са под карантина от утре, 21 септември, като съгласно разпоредбите на РЗИ-Варна, тя не важи за техните родители. Учениците ще трябва да останат по домовете си за 14 дни. 

 

Към момента, съгласно разпореждания на РЗИ, не се правят тестове на учениците, но ако се забележи сиптоматика се звъни на личен лекар на децата и той/тя решава какво да прави и как да действа.
 

 

Присъственият учебен процес ще се възстанови на 05.10.2020 година, понеделник при спазване на всички нужни мерки, съобщи директорът на училището Стела Петрова. 
 

 

Учебните занимания ще протичат в Тиймс, като учениците ще ползват профилите си от миналата учебна година, а учителите ще изпратят съобщение с кодовете на класните стаи и инструкции как да се добавят децата към класните стаи.
 

 
Списъци на всички ученици с актуален адрес ще бъдат изпратени към РЗИ и подадени към Националната система за Ковид-19.

Коментари

Новини Варна