IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Избрано
12:55 | 23 септември 2020
Обновен: 21:03 | 22 април 2024

Корозия срутила тавана на подлеза във Варна?

Поздземното съоръжение било само пребоядисвано през годините

По материала работи: Слав Велев
Корозия срутила тавана на подлеза във Варна?

Предполагаемата причина за срутването в подлеза до спирка "Делфинариум" във Варна е корозиране на елементите, съобщават за Moreto.net от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна. Предстои да бъде направен ремонт на съоръжението.

 

След получаване на сигнала за паднала мазилка в подлеза на бул. „Княз Борис I“ на място е изпратен екип за обезопасяване на участъка. Направен е оглед от експерти, установено е, че е паднал декоративен елемент, изграден при строителството на подлеза.

 

Със заповед на кмета от 2018 г. проверките за състоянието на подлезите са възложени на кметовете на райони, които изготвят периодични доклади. Не е постъпвала информация за напукване на тавана или стените в съоръжението, съобщават още от дирекцията.

 

Припомняме, че днес около 7 часа сутринта част от тавана на подлеза във Варна падна, минути след като са преминали хора.

Коментари

Новини Варна