Сензация: Откриха край Варна портал към друго измерение!
Доц. Христо Смоленов: Хан Омуртаг е получавал информация от космичен разум
Публикувана: 21 Nov 2018 | 10:44

Доц. Христо Смоленов е български общественик, учен и експерт по антитероризъм. Роден е в Пловдив през 1954 г. Работил е в Института по философия, а по-късно и в Института по математика на БАН. Автор е на 5 книги и още няколко документални филма, който може да намерите в интернет платформата YouTube. "България Днес" разговаря с него по повод една нова хипотеза за корените на българския народ.

 

- Доц. Смоленов, правите цикъл от изследвания за древните българи. Какво открихте?

- Българите сме носители на най-древното познание, което е започнало да се формира тук още преди 7 хил. години и е достояние на първата световна цивилизация! Тя е оставила забележителни материални следи в златото на Варненския некропол, във феноменалната керамика в Старозагорско и Новозагорско, в най-древните каменни градежи на света. Много съм горд, че заедно с Христо Михайлов и Симеон Пешов, допринесохме за това да изместим хоризонта на осмисляне на тези находки и вече никой не се колебае, да каже, че в средата на 7-6 хилядолетие пр.н.е. тук, на свещените земи на България, е съществувала една велика цивилизация.

 

- Каква е връзката между тези древни градежи?

- Некрополът край Варна с неговите над 3000 златни и много повече медни предмета и стандартите за дължина в културата на Стара и Нова Загора имат обща мярака. Това е удивително! Реконструирането на тази мярака ме отведе до едно голямо обобщение - че именно тук, в свещените земи на нашата България, се е формирала най-древната мярка за дължина, която в Египет вече е придобила характер на свещена.

 

-Искате да кажете, че древните българи са допринесли за градежите в Египет?

-Да! Става дума за така наречения царски лакът. Стандарт от около 52,4 см ориентировъчно. Стандарт, който е бил вложен по-късно, в средата на 3-то хилядолетие пр.н.е. в построяването на Хеопсова пирамида и другите две пирамиди, както и във форматирането на сфинкса. В някои текстове, намерени в пещери в Египет пише, че царският лакът, като свещена мярака, е донесен в Египет от Божествен народ, дошъл далече от Север.

 

- Това означава ли, че прабългарите не са мигрирали от Азия?

- Българите не са дошли от там! Пътят им наистина минава през Месопотамия, продължава на Изток, стигайки до Индия. Стигат, може би и до Западен Китай, където и сега продължават да са загадка намерените по тези земи мумии с европейски черти. Мумии, които носят някои характерни белези на тази цивилизация, която е била тук - преди 6-7 хил. години. Открихме, че хората, които са живели по нашите земи, са тръгнали от тук и са се върнали пак тук, изписвайки гигантски кръг, който на древния език се нарича свещен. Движейки се по него, българите са обединили своите знания с останалите народи. И са се върнали тук, като носители на изключително древно познание.

 

- Т.е. ние сме били основоположници на културата?

-Именно! Има много аргументи, които ни карат да смятаме, и че самата царска институция е възникнала в българските свещени земи. И е била един от основините стожери на културата. Във Варненския некропол има погребение, гроб 43, на така наречения цар-жрец. По същество той е първият символ на царската институция изобщо в историята на човечеството. Този цар-жрец държи в ръцете си двойна брадва, която на шумерски се казва "алани" и символизира двуякия характер на властта - духовна и светска.

 

- Тези находки са много отпреди създаването на българската държава. Има ли нещо, което свидетелства за това след 681 г.?

- Със Симеон Пешов не просто си поставихме за цел, но и открихме и систематизирахме такива доказателства!Двамата решихме да разгледаме посланието, запазено в основите на двете български столици - Плиска и Велики Преслав. Методът по търсене на общи стандарти даде резултат, както по отношение на Варненското злато, така и по отношение на метриката и пропорциите на тези забележителни каменни градежи.

 

- Какво открихте в останките на Плиска и Преслав?

- В техните размери и пропорции присъства систематика, говореща ни за изключителни знания на тези Боговдъхновени строители, които ние с лека ръка смятаме, че са дошли едва ли не от степите на Централна Азия. Строителният гении на българите и мярката, която те са използвали, както и техниката на строежа е феноменална. Строежите се подчиняват на обща мярка, което не е характерен метод на строене по това време. И че не става въпрос за случйаност личи от фалта, че това, което е правил Омуртаг в Плиска, сле няколко века го е повторил Симеон във Велики Преслав. Древните българи са имали астрономични знания, превъзхождащи знанията на съответната епоха с много. Тези астрономични знания са вложени в градежите с прецизност, която буди възхищение. Изследванията показват, че мярката във Велики Преслав и Плиска има космичен характер. Мерката, която е позлвана при изграждането и на двата града отговаря на една милионна част от земния екваториален радиус, такъв какъвто го знае сегашната наука. Омуртаг и целият този кръг от Боговдъхновени българи, са знаели потресаващи подробности за размерите на космическите обекти и са ги използвали.

 

- Значи ли това, че е имало връзка между прабългарите и Космоса?

- Пропорциите, които са вложени в строежите на Плиска и Преслав са космични във всеки сериозен смисъл на думата. В подхода на древните строители изведнъж разбираш, че те са виждали света, включително и Космоса по много специфичен начин. Древните българи са имали много точна представа за връзката между Земята и Луната, защото в градежите си са вкарвали не само земния екваториален радиус, но и лунният такъв. Олтарът на Голямата базилика в Плиска представлява точно шест пъти по една милионна част от лунният екваториален радиус!

 

- От къде идват тези знания?

- Няма от къде другаде да дойдат, освен от контакт със свръх разум. Това може да бъде обяснено само с някакъв изключителен и забравен към настоящият момент метод между човека и онази комична сила. Т.е усещането, че те са били Боговдъхновени в истинския смисъл на думата не е само повърхностно.

 

- Как са осъществявали тази връзка?

- Гледали са на своите градежи, специално в Плиска, като портал към това супер пространство. "Ка" на шумерски означава именно портал. Така че, Плис-ка означава, според мен - Портал към това, което ние сега бихме нарекли супер пространство. Отношението към него е било същината на древното българско разбиране за света. Да преминеш в него за древните българи е било да се обезсмъртиш.

 

- Какво да очакваме в бъдеще?

- Има едно твърдение, което се преплита с нещо, което е казала Ванга. А именно, че когато се въздигне отново Голямата базилика в Плиска, България ще тръгне към по-добро. Ние си поставихме за цел да я възстановим на базата на тази памет на основите, която е съхранила размера и пропорциите. Искаме тези две български столици - Плиска и Велики Преслав, да заживеят отново своят организиращ българите живот.

 

Доли ТАЧЕВА, bgdnes.bg

 

Още по темата: Как би изглеждал порталът към друго измерение край Варна (СНИМКИ)