Правят изложба, посветена на брекзит в Лондон
Показани са произведения на изкуството и заглавия във вестници от подготовката за излизане до последните гласувания за "развода" на Великобритания с ЕС
Публикувана: 20 Mar 2019 | 17:11

Снимки REUTERS

 

 

Нова изложба в Лондон показва как се е променило Кралството от референдума за брекзит до днес.


Новото изкуство е вдъхновено именно от „сагата” за „развода” на Великобритания с ЕС. Десетки произведения на изкуството и заглавия във вестниците от подготовката за излизане до последните гласувания за напускането на Великобритания са показани в изложбата, наречена „Take Back Control“, пише „Ройтерс”, цитирана от bTV.


Заглавието отразява слогани, главно свързани с брекзит, а в самата изложба показаните картини и медийни „изрезки“ са както „против”,така и „за” оставането на Обединеното кралство в Европейския съюз.


„Тази изложба е шанс да преживеем отново онова свиващо стомаха вълнение от седмицата на гласуването на референдума“, сподели кураторът на изложбата и художник Брайдън.

 

 

„Дава ни възможността да реагираме на това, което се случва сега, виждайки през онова, което се е случило преди“, добави той.

 

В изложбата взема  участие плакатът „Strong and Stable my arse“ на победителя на наградата Търнър - Джеръми Делър. Неговата работа е препратка към силната и стабилна предизборна кампания на Тереза Мей през 2017 година. 


Друго произведение на изкуството е „Какво ако гласуването променяше всичко?“, представляващо урна с накъсана бяла, синя и червена хартия и смачкани статии от няколко антиевропейски вестника.

 

Изложбата, която е отворена за разглеждане до 24 март, е открита във време на политически хаос във Великобритания, точно няколко седмици преди окончателното излизане на монархията от Европейския съюз.

Коментари ( 0 )