IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Живот
15:06 | 17 април 2019
Обновен: 23:11 | 23 март 2024

Нова версия за смъртта на Явор Захариев, не е починал след побой

Експертиза опровергава сестрата на музиканта Рая Крумова

По материала работи: Слав Велев
Нова версия за смъртта на Явор Захариев, не е починал след побой

Певецът Явор Захариев от Gravity Co е имал хероин в кръвта си, когато е издъхнал. Това сочи физико-химичната експертиза, изготвена от ВМА на база проби от косми, кръв и черен дроб. Тя показала, че Явор е използвал наркотици през последните 3 месеца, пише "Телеграф", като се позовава на говорителя на Софийската районна прокуратура Невена Зартова пред "Телеграф".

 

Тя беше категорична, че няма данни за насилие върху Явор Захариев. Което пък противоречи на информацията на сестрата на Явор - Рая крумова, която написа в социалните мрежи, че кончината на музиканта се дължи на побой. Също така по нейните думи бил чист от наркотици.

 

"Искаме да се обърнем и към тези, които побързаха да го нарекат "наркоман" или да подчертаят с големи черни букви, че той е загубил борбата си с наркотиците, пише Рая. - На всички вас държим да кажем, че това не е поредната наркоманска история, която от първия момент ни нагнездихте насила в главите, без дори да знаете какво точно се е случило "по непотвърдени данни". По изключително....и подчертаваме, по изключително потвърдени данни, Явор не е имал наркотици в тялото си. Абсолютно никакви. Явор е бил бит...пребит от бой и тялото му, което беше също толкова чупливо, както и душата му не издържа", написа Рая.

 

Явор Захариев беше открит в началото на месеца в безпомощно състояние в кооперация в столичния квартал "Лозенец" и веднага откаран за лечение в "Пирогов". Лекарите от "Пирогов" също заявиха, че здравословното му състояние е тежко, като част от усложненията не са се дължали на инцидента. В крайна сметка певецът не успя да се пребори и почина на 5 април.

 

Причина за смъртта на Явор Захариев е болестно състояние - сърдечна недостатъчност, бъбречна недостатъчност и кръвоизлив, показват данните на медиците.

 

Предстои медиците от "Пирогов" да направят обобщение на съдебномедицинската експертиза, в която ще има пълният набор от изследвания.

 

/dnes.bg

 

Четете още: 

 

 

Коментари

Новини Варна