IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
10:47 | 18 април 2019
Обновен: 11:56 | 19 април 2024

Николай паднал от моста в Пекин заради преумора

Мъжът вече е настанен в "Пирогов", където продължава лечението му

По материала работи: Слав Велев
Николай паднал от моста в Пекин заради преумора

Месец, след като Николай Маринов пострада тежко при падане от мост в Пекин, той се прибра у нас, за да продължи лечението и възстановяването си в МБАЛ "Пирогов", където вече е настанен.

 

Николай стигна до България след тежки полети от Пекин до Москва и след това още три часа до София. Сега неговото лечение продължава с раздвижване и сложна рехабилитация, разказа самият Маринов пред камерата на Bulgaria ON AIR.

 

Българин в критично състояние в Пекин след падане от мост, нужни са €40 хил.

Българинът заминава за Китай, за да учи, преподава и български език. След инцидента получи много тежки травми на краката и гръбнака. Наложи се операция, за която бяха събирани дарения. Министерството на външните работи също помогна, за да бъдат направени медицинските процедури и да може Маринов да се прибере у нас.

 

По думите му причина за падането му е преумора.

 

"Университетът, където работя е на 135 км от Пекин. Аз все още уча, опитвам се да завърша докторантурата си и в същото време се опитвах да работя през уикендите, почасово в Пекин - недоспиване, преумора и мисля, че всичко това е отключило прилошаването и то на място, където е изключително опасно", разказа той.

 

"Човек трябва да живее в настоящето. Нещо, което научих е, че човек трябва да оценява всеки един ден, всеки един момент и въпреки всичко трябва да се радваме на всяка възможност, която ни се дава. Аз се радвам на възможността, която ми се дава да оцелея в това нещо", сподели Николай Маринов.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна