Майка се затруднява да се грижи за своите 38 деца
Преди три години 39-годишният й угандийски съпруг я изоставил
Публикувана: 25 Apr 2019 | 19:41

 

Угандийката Мериам Набатанзи трудно отглежда сама своите 38 деца, всички от които са близнаци - родени по две, три и четири, предаде Ройтерс.

 

Мериам Набатанзи родила близнаци година, след като се омъжила на 12-годишна възраст. След това последвали 5 раждания на близнаци, 4 на три близнаци и отново 5 на четири близнаци, но някои от бебетата не оцелели.

 

Преди три години 39-годишният й угандийски съпруг я изоставил, като тя трябвало да се грижи сама за оцелелите 38 деца. Това е поредният неуспех в живота на Набатанзи, която живее заедно с децата си в 4 тесни дома с ламаринени покриви в селище, обградено от кафеени плантанции, на 50 км северно от столицата Кампала.

 

След като първата двойка близнаци се появила на бял свят, Набатанзи отишла на лекар, който й казал, че яйчниците й са необичайно големи. Той я уверил, че методите за предпазване от нежелана бременност, като вземане на противозачатъчни, могат да предизвикат здравословни проблеми. В резултат ражданията следвали едно след друго.

 

Семействата са най-многочислени в Африка. Според данни на Световната банка, в Уганда нивото на плодовитост е сред най-високите на континента - 5,6 деца на жена, т.е. надвишава повече от 2 пъти средните показатели за света - 2,4 деца на жена. Но дори в Уганда семейството на Набатанзи е изключително голямо.

 

 

Последната бременност на Набатанзи преди две години и половина е съпроводена с усложнения. Тя ражда шестата си двойка близнаци, но едното бебе умира. Това е шестото й умряло при раждането дете.

 

dariknews.bg

Коментари ( 0 )