IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
08:37 | 26 април 2019
Обновен: 23:55 | 23 март 2024

Искате повече секс? Спете отделно от половинката

Лягането в общо легло не означава повече интимни ласки

По материала работи: Пламен Янков
Искате повече секс? Спете отделно от половинката

В началото на всяка връзка има много страст. Мъжът и жената се държат за ръце, целуват се пред хората, правят си романтични жестове... Всичко е идеално до момента, в който не ги хване рутината на ежедневието. Прибирайки се изморени от работа, партньорите нямат желание за секс, а започнат ли да спят с отделни завивки или на различни легла, нещата със сигурност не вървят.

 

Според британско проучване, проведено от „Бенсън фор бедс“, лягането на общо легло не предполага повече интимни ласки, пише tialoto.bg. Резултатите от него показват, че двойките, които спят поотделно, правят повече секс в сравнение с тези, които използват едно.

 

Изследването проследява съня и сексуалните практики на 1 540 британци. 34 % от двойките, които спят разделени, са посочили, че по-често се отдават на интимни ласки, отколкото когато са споделяли общо легло.

 

Общо 16% от участниците са отговорили, че промяната в начина на спане се е отразила благоприятно върху сексуалния им живот. Те уточняват, че за такава могат да определят правенето на секс на различни места в дома.

 

Според 40 на сто от анкетираните връзката се подобрява когато мъжът и жената спят на различни легла.

 

Две пети от двойките са отговорили, че понякога си лягат разделени. Те са дали и конкретни причини за това – хъркането, въртенето, лягането и ставането по различно време.

 

Данните сочат още, че само една четвърт от двойките правят по-малко секс, откакто спят поотделно.

 

36% от участниците са обявили, че не биха се преместили на друго легло, защото половинката ще им липсва. Приблизително същият процент анкетирани смятат, че спането в различни легла може да навреди на връзката им.

Коментари

Новини Варна