Какво да облечем на интервю за работа?
Първото впечатление винаги е важно
Публикувана: 7 Jul 2019 | 15:12

Със сигурност един от най-стресиращите моменти е интервюто за работа. Съмненията дали си готов за предизвикателството, дали ще те харесат и какво ще им е първото впечатление, понякога са толкова силни, че повечето хора не могат да спят вечерта преди големия ден.
 

Колкото и повърхностно да звучи, бъдещият ви работодател винаги забелязва с какво сте облечени и как идвате на интервюто. Трябва сериозно да помислите за това какъв тоалет ще изберете, защото това ще се отрази сериозно на оценката.
 

Tialoto.bg посочва няколко съвета, които ще ви помогнат да направите страхотно първо впечатление.
 

Проучете професионалната сфера
 

Преди да кандидатствате за дадена работа, проучете сферата, в която се намира. Хубаво е да видите какво е приемливо да носите и какво – не. Ако се опитвате да се реализирате в творческата сфера, тогава имате възможност да си „играете“ с облеклото си и да опитате да го разнообразите.

 

 

Не точно така стоят нещата в бизнес средата, където със сигурност трябва да сте малко по-официални.
 

Обърнете внимание на прическата
 

Когато става въпрос за косата, опитайте се да не правите нещо твърде фрапиращо. Ако ви се налага да пътувате с градски транспорт до интервюто ви за работа, тогава си направете прическа, която няма да се развали от вятъра.

 

 

Жените може да заложат на добре познатата вързана опашка, която освен че ще държи косата прибрана, но и няма да ви държи топло, ако интервюто ви е през лятото.
 

Не прекалявайте с грима
 

Когато се опитвате да впечатлите бъдещия си работодател, не залагайте на тежкия грим. Не искате да приличате на човек, който току-що се връща от дискотека или пък закъснява за парти. Придържайте се към нормалния и семпъл грим, който ще придаде на лицето ви необходимата красота.

 


 

Изберете комфорта
 

Не е задължително да бъдете на токчета или пък с обувките ви от абитуриентския бал. Ако изберете неудобна обувка или такава, която бързо изморява краката, бъдете сигурни, че това ще бъде забелязано веднага. Обуйте нещо, което ще ви накара да се чувствате добре и ще ви предразположи да покажете пълния си потенциал.


Четете още: Пътуване на стоп - за какво да внимавате?

Коментари ( 0 )