IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
08:54 | 20 септември 2019
Обновен: 07:06 | 24 март 2024

Тийнейджър с тежко заболяване заради е-цигари

Пострадали са белите му дробове

По материала работи: Слав Велев
Тийнейджър с тежко заболяване заради е-цигари

Kанадските медици са диагностицирали при тийнейджър първия случай на тежко заболяване на белите дробове, причинено от злоупотреба с електронни цигари, съобщава телевизионният канал Си Би Си.

 

Пациентът постъпил в болницата в град Лондон в провинция Онтарио със сериозни белодробни усложнения. По информация на медията заболелият е пушел електронни цигари всеки ден. По думите на представителя на болницата Крис Маки след проведения курс на лечение здравословното състояние на юношата се е подобрило, пише БТА.

 

Това е първият случай, регистриран в Канада, при който заболяване на белите дробове се свързва с употребата на електронни цигари.

 

Здравните служби в провинция Онтарио са наредили от 18 септември да бъдат съобщавани всички случаи на белодробни заболявания, които могат да бъдат свързани с пушенето на електронни цигари.

 

По-рано стана известно, че американските Центрове за контрол и профилактика на заболяванията са регистрирали пет смъртни случая в САЩ, свързани употребата на електронни цигари.

 

http://Dnes.bgDnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна