Запеканка с хляб и сирена
Време на приготвяне: 80 мин.,Порции: 2
Публикувана: 26 Feb 2020 | 15:43

Продукти:

4 броя бейгъл, може да ползвате и франзела, гевреци

1 и 1/2 ч.ч. настърган чедър

300 г чери домати

300 г крема сирене по ваш избор

1 малка глава червен лук

8 големи яйца

2 и 1/2 ч.ч. прясно мляко

2 стръка зелен лук

сол, черен пипер, лют червен пипер на вкус

 

Приготвяне:

Хлябът се накъсва на парчета с размер около 2,5 см и се слага в дълбока тава за печене, предварително намазана с масло или зехтин. В купа разбийте яйцата с млякото, черния и червен пипер, сол на вкус и към всичко това прибавете и нарязания зелен лук. Към хляба прибавете сирената, доматите и нарязания лук, след което всичко се залива с яйчената смес. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 мин или до готовност.

 

az-jenata.bg

Четете още: Пилешки гърди с барбекю сос

Коментари ( 0 )