IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
08:36 | 25 май 2020
Обновен: 15:06 | 24 март 2024

Какви са ползите от брадите при... сбиване

Брадатковците разполагат с естествен амортисьор, който може да им бъде много полезен при възникването на юмручна схватка

По материала работи: Слав Велев
Какви са ползите от брадите при... сбиване

Американските биолози Итън Бесерис и Стивън Нейлуей изясниха пред телевизия "Фокс" какви са предимствата на брадите при сбиване, като хората с богато лицево окосмяване получават по-малко травми при удар в главата, предаде Дарик.

 

Специалистите провели експерименти и констатирали, че брадатковците разполагат с естествен амортисьор, който може да им бъде много полезен при възникването на юмручна схватка.


Той поглъща 37 процента от енергията на крошето.

 

Учените изтъкват, че никой от доброволците не е пострадал по време на тестовете. Те са били проведени върху череп, покрит с овча вълна, а силата на удара била измервана с помощта на датчици.

 

Специалистите изтъкват, че брадата има същата функция, като гривата на лъва, която защитава жизненоважните части на тялото му, каквито са гърлото и челюстите.

 

Коментари

Новини Варна