Забъркаха Гришо в измама
Oнлайн "играта" се вихри във Фейсбук от известно време
Публикувана: 18 Oct 2020 | 16:15
Снимка: Монитор

Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров стана поредната известна личност, замесена в онлайн измамата, която се вихри във Фейсбук, предаде "Монитор".

 

В нея неизвестни потребители на социалната мрежа използват автентично видео на звездите и организират мнима игра с огромни парични награди. Най-често играта се състои в това да изберат правилните очи или усмивка на въпросната звезда. В случая с Григор обаче е пусната графика на 60 стилизирани кончета, а потребителите трябва да посочат колко от тях са с по три крака.

 

Според играта, организирана уж от Димитров, верният отговор ще получи по 20 00 евро от него.

 

Ето какво гласи и целият пост: ЩЕ ПОМОГНА НА ХОРАТА ... първите 500 души се справят правилно! Колко коне имат три крака! Верният отговор ще получи 20 000 евро от мен !!!!

 

В самото видео, публикувано към играта обаче Григор въобще не говори за нея, а изказването му е само на английски, което едва ли мнозина са изслушали.

 

В подобна схема от родните спортни звезди първо бе вкаран Димитър Бербатов.

 

Схемата цели да хване в капан наивни потребители на социалната мрежа, които биват уведомени, че печелят, а след това им се искат лични данни и банкови сметки уж за превеждане на сумата.

 

Въпреки че измамата отдавна вече бе разкрита, все още има наивни потребители, които се хващат на „въдицата“ и дават отговори в игрите.

Коментари ( 0 )