И край Калиакра изплава кокаин за над 2,5 милиона лева
18 килограма откриха край Болата
Публикувана: 17 Apr 2019 | 15:23
Снимка: МВР

Още 18 кг кокаин откри полицията в морето. Този път пакетът в спасителна жилетка е бил намерен на плаж Болата на Калиакра.  Според експерти дрогата е на стойност над 2 500 000 лв. в чисто състояние, но на пазара на дребно цената може да се повиши неколкократно.

 

 

Вчера към 15 часа гранични полицаи от ГПУ-Каварна извършват обход на морския бряг в района на местността Болата. От високата част на ската те забелязват близо до брега пакет със завързана за него спасителна жилетка, сходен на откритите на април  чували с кокаин. В хода на организираните от полицейските служители допълнителни действия, в 17.20 часа на плажа Болата е изваден плътен полиетиленов чувал със завързана около него със скоч и въже спасителна жилетка. Извършен е оглед на местопроизшествие от разследващ полицай от РДГП Бургас. В чувала са установени 16 пакета с прахообразно вещество, което при полевия наркотест е реагирало на кокаин. Общото тегло на наркотика, измерено в ГПУ – Каварна е 17.923 кг.

 

Под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич са започнали незабавни действия по разследването. Действията по разследването продължават в рамките на образуваното досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура в Добрич.

 

Черно море

 

 

Коментари ( 0 )