IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Крими
14:22 | 23 април 2019
Обновен: 07:25 | 28 март 2024

Съдят за палеж на Порше младеж, вече подсъдим за опит за убийство във Варна

Имало е опасност пожарът да се разпростре и върху още 5 моторни превозни средства, както и магазини и апартаменти в жилищна сграда в кв. “Бриз“

По материала работи: Пламен Янков
Съдят за палеж на Порше младеж, вече подсъдим за опит за убийство във Варна

Снимката е илюстративна

 

 

Варненски окръжен съд даде ход на съдебното следствие по делото  срещу Кристиан Т. по обвинение за това, че на 30.04.2017 г. във Варна, като непълнолетен, но като разбирал свойството и значението на извършеното и могъл да ръководи постъпките си, запалил имущество със значителна стойност. От палежа е пострадал лек автомобил "Порше Кайен" собственост на ЕООД, на стойност 38 610 лева. Имало е опасност пожарът да се разпростре и върху друго имущество със значителна стойност – още 5 моторни превозни средства, както и магазини и апартаменти в жилищна сграда в кв. “Бриз“. Последвалите вреди са значителни и са на обща стойност 43 887,16 лева. 


Предвиденето наказание за подобно деяние е лишаване от свобода от 3 до 12 години.

 

Обвинителния акт беше внесен в съда на 30.01.2019г. На разпоредителното заседание проведено на 18 март страните поискаха от съда делото да се гледа по общия ред. 

 

На заседанието днес подсъдимият Кристиан Т. не пожела да дава обяснения, като уточни че това ще направи след приключване разпита на 12-те свидетели. Делото е насрочено за два поредни дни.

 

Десетокласникът Кристиян Т. е подсъдим и по друго дело, което се гледа от ВОС. Той и съучастникът му Галин М.  бяха предадени на съд за опита за убийството на охранител от дискотека Гетсби, извършен на 28 януари 2018 г. Пострадалият бодигард оцеля по чудо благодарение на компетентната и бърза намеса на лекарите. Съдебното заседание срещу двамата подсъдими е насрочено за 16 и 17 май във Варненския окръжен съд.

Коментари

Новини Варна