IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
14:20 | 9 юли 2019
Обновен: 14:42 | 15 април 2024

Румънецът, убил дете на паркинг във Варна, плаче в съда

Магистратите отложиха гледането на мярката за неотклонение за петък

По материала работи: Борис Проданов
Румънецът, убил дете на паркинг във Варна, плаче в съда

Апелативният съд отложи гледането на мярката за неотклонение на 32-годишния румънски гражданин Адриан Крецу, който на 29 юни прегази и уби дете на паркинг в Морската градина. Преди седмица Окръжният съд във Варна наложи най-тежката мярка за неотклонение на 32-годишния румънец. Той обаче обжалва. 

 

Преди минути в съдебната зала румънският гражданин се разплака и заяви, че никога не си е представял, че може да се случи подобно нещо. Защитата му поиска да му бъде наложена мярка за неотклонение "домашен арест".

 

Апелативните магистрати обаче решиха, че ще отложат решението си, докато не получат от румънските власти информация за съдебното минало на 32-годишния шофьор, както и дали има регистрирани нарушения на Закона за движение по пътищата в родината си.

 

Според адвокатите на румънеца, съдът в Констанца би трябвало да изпрати необходимите документи в тридневен срок. Родителите на загиналата Радослава не присъстваха в залата. 

 

Следващото заседание на Апелативния съд във Варна бе насрочено за петък, 12 юли, в 11 ч.

 

„Мотивите за задържането под стража и вземането на най-тежката мярка към момента не са подходящи. Една по-лека мярка би изпълнила възможностите на нуждите на следствието и разследващите органи да приключат досъдебното производство“. Това заяви пред репортери преди началото на делото адвокат Атанас Арменчев, защитник на 32-годишния Адриан.

 

Той изказа съболезнования на близките както от свое име, така и от името на румънския гражданин, управлявал автомобила и от името на неговите близки.

 

Адриан Крецу живее близо до Констанца и работи в пристанището на града. Той бе привлечен като обвиняем за престъпление по член 343, ал. 1, буква „в“ от НК, след като на 29 юни около 17 ч. на паркинг в Морската градина във Варна по непредпазливост причини смъртта на 5-годишно дете.

 

В колата са били съпругата му и нейните родители. В същото време 5-годишната Радослава и родителите й Румен и Росица вървяли към своя автомобил, който също бил паркиран на паркинга. Какви са точно обстоятелствата 5-годишното момиче да попадне под гумите на колата на румънеца, все още е в процес на установяване.

Адвокат Арменчев

 

Адвокат Арменчев припомни пред репортери, че към момента досъдебното производство е спряно, защото мярката за неотклонение е спряна.

 

Андрей Андреев

Коментари

Новини Варна