IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
15:30 | 20 август 2019
Обновен: 00:44 | 10 април 2024

Бабата на Кристин срещу лекарите: Прегледано ли е детето?

Според бабата - преглед не е имало

По материала работи: Пламен Янков
Бабата на Кристин срещу лекарите: Прегледано ли е детето?

Лекарят, транспортитал 7-годишната Кристин, която беше зверски убита от 21-годишния Мартин Трифонов, разказа пред bTV, че бабата на момиченцето не му е позволила да направи адекватен преглед.


Д-р Недко Димитров признава, че е оставил детето само с баба си и се качил при шофьора на линейката, но обяснява това само с поведението на близките.


По думите му, в четвъртък след сигнал на тел. 112, той и екипът тръгнали веднага, а на мястото вече ги чакали близките и полицаите. Той започнал прегледа на момиченцето, но бабата му попречила.


"При това положение аз нито мога да продължа прегледа, понеже нямам достъп, тя врещи, крещи и го стиска. При това положение аз нямам избор, по най-бързия начин трябва да го транспортирам до лечебно заведение, да го изведа оттам и казах:"Добре, тогава ще останеш с нас", разказва своящта версия Д-р Димитров.


На обратното мнение обаче е бабата на Кристин. Според нея преглед въобще не е имало, а лекарят е стоял безучастен.


"Той не се наведе, дори не си пусна чантата, да измери пулса, да й сложи маска кислородна, да й сложи система, нищо, нищо. Линейката, в която пътувах сама за болницата и исках помощ, виках, но никой, никой не се отзова, не знам дали са ме чували", споделя Милка Георгиева.


Д-р Димитров обаче твърди, че ако е останал отзад е щял пак да провокира бабата  да "започне цирковете".


"Аз нямам достъп до детето, не може да се направи нищо, при това положение с това кървене нищо не може да се направи дори в спокойна обстановка. Специално за кървенето, което ме притесняваше най-много и деформацията на черепа и гърдите", казва той и допълва, че не е могъл насила да изхвърли бабата, защото е незаконно.


Лекарят вече е написал обяснение, което ще бъде изпратено до здравното министерство. Ако има нарушения, наказанията са от мъмрене до дисциплинарно наказание.


Междувременно от ресорното ведомство обявиха, че вече се извършва пълна провека на Спешния център, заради случая.


Dnes.bg


Още по темата: Съкратената процедура за жестоки убийци: Достатъчно ли е наказанието?

Коментари

Новини Варна