Избягалите затворници в Стара Загора трябвало да бъдат преместени в София
Бегълците все още се издирват от властите
Публикувана: 25 Aug 2019 | 14:48

Избягалите затворници от общежитието в Стара Загора са 24 годишният Александър Мораро и 30 годишният Василе Хаджи от Молдова. В общежитието е има трети техен съгражданин, но той е тук, съобщи за БТА Запрян Димитров, началник на затворническото общежитие.


Тримата мъже са били настанени там преди седмица, след като са прекарали 1 година в ареста. Очаквало се да ги преместят в София, където е трябвало да изтърпят присъдата си от 4 години и 8 месеца.


Първоначално тя е била 7 години, но след направени самопризнания е намалена. По закон при присъда под 5 години те трябва да бъдат настанени в общежитие от открит тип, уточни Запрян Димитров.


Според него бягството е станало вчера между 14.00 и 15.00 часа. Преди това те са се намирали на открития фитнес, счупили част от оградата и избягали в неизвестна посока.


Малко преди бягството молдовците са имали среща със свои близки. Сънародникът им казал пред разследващите, че не знае нищо за плана им и че в последно време те не са били в добри отношения.


Молдовските граждани са осъдени заради кражба от взривени банкомати в Стара Загора и Казанлък през лятото на 2018 г. След ареста им те са върнали откраднатите пари.


Dnes.bg
 

Още по темата: 

Коментари ( 0 )