Близо 580 осъдени британски педофили са в неизвестност, Даниел Хъл - един от тях
Те напускали страната и отивали в държави, в които законната възраст за полов акт в по-ниска
Публикувана: 14 Sep 2019 | 9:12

Според разследването на BBC Даниел Ериксън-Хъл е само един от близо 580 осъдени педофили, чието местонахождение е неизвестно на британските власти, съобщава Bulgaria ON AIR.


Сред тях са хора с присъди за изнасилване, сексуални посегателства срещу деца и притежание на детска порнография. За проблема се заговори активно през последните години.


През февруари независимо разследване разкри, че стотици британски педофили напускат страната и отиват в държави, в които законната възраст за полов акт е по-ниска, или просто могат по-лесно да стигнат до своите жертви.


А през май от Националната агенция за борба с престъпността обявиха, че броят на британците със сексуален интерес към деца може да е 7 пъти по-голям от официалния.


Стряскащото число идва след разследване в интернет сайтове за педофили в тъмната мрежа. Там са идентифицирани близо 144 хиляди профила на британски граждани.


Ръководителят на агенцията призова за допълнителни близо 3 милиарда паунда за следващите 3 години, които да помогнат в борбата с организираната престъпност.


От неправителствени организации настояват технологичните компании да въведат задължителни механизми за защита на децата в интернет.


Още по темата: Осъденият за педофилия британец, укриващ се в Сливен, остава в ареста

Коментари ( 0 )