Осъденият за педофилия британец, укриващ се в Сливен, остава в ареста
Подсъдимият не е обжалвал присъдата си
Публикувана: 14 Sep 2019 | 8:20

Според разследването на BBC Даниел Ериксън-Хъл е само един от близо 580 осъдени педофили, чието местонахождение е неизвестно на британските власти, съобщава Bulgaria ON AIR.
 

Сред тях са хора с присъди за изнасилване, сексуални посегателства срещу деца и притежание на детска порнография. За проблема се заговори активно през последните години.
 

През февруари независимо разследване разкри, че стотици британски педофили напускат страната и отиват в държави, в които законната възраст за полов акт е по-ниска, или просто могат по-лесно да стигнат до своите жертви.


А през май от Националната агенция за борба с престъпността обявиха, че броят на британците със сексуален интерес към деца може да е 7 пъти по-голям от официалния.


Стряскащото число идва след разследване в интернет сайтове за педофили в тъмната мрежа. Там са идентифицирани близо 144 хиляди профила на британски граждани.


Ръководителят на агенцията призова за допълнителни близо 3 милиарда паунда за следващите 3 години, които да помогнат в борбата с организираната престъпност.


От неправителствени организации настояват технологичните компании да въведат задължителни механизми за защита на децата в интернет.


Четете още: 
Полицаите заварили пастора педофил с 6 деца при ареста

Коментари ( 0 )