IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
16:36 | 7 октомври 2019
Обновен: 14:55 | 10 април 2024

Осъдиха варненец, опитал да пробута фалшива диплома в КАТ

За самото съставяне на неистинския документ от подсъдимия не може да се търси наказателна отговорност

По материала работи: Пламен Янков
Осъдиха варненец, опитал да пробута фалшива диплома в КАТ

За документно престъпление – ползване на неистинска диплома за завършено образование, Районният съд осъди 35-годишен варненец.

 
На подсъдимия бе наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Той се призна за виновен, че на 1 ноември миналата година, пред системен оператор в сектор “Пътна полиция” към ОД на МВР-Варна, при подаване на заявление за издаване на шофьорска книжка, съзнателно се ползвал от неистински официален документ - свидетелство за завършено основно образование. Представената диплома била на името на подсъдимия, с посочен издател – училище в община Велики Преслав, Шуменска област. За самото съставяне на неистинския документ от подсъдимия не може да се търси наказателна отговорност.


Наказанието беше наложено по силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Коментари

Новини Варна