IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
19:59 | 20 октомври 2019
Обновен: 02:46 | 25 април 2024

Полфрийман: Имам 6 билета за Австралия. Няма да бягам

Той и адвокатът му не заели, че ще бъде освободен

По материала работи: Слав Велев
Полфрийман: Имам 6 билета за Австралия. Няма да бягам

„Няма да бягам от България", това заяви осъденият за убийство Джок Полфрийман в първото си самостоятелно интервю пред NOVA.

 

„От МВР са съобщили на медиите, че ще бъда освободен. Аз и адвокатът ми не сме били уведомени от никого. А журналистите чакаха пред затвора от сутрин до 6-7 часа вечерта”, разказа Полфрийман. „Попитах полицията и началника на затвора има ли друг изход да изляза от затвора, не искам да се срещам с журналисти. Но те казаха, че няма друг изход”.

 

„Казах на полицията в Бусманци, че няма да бягам. Като някой виновен човек или някой страхливец. Съжалявам за смъртта на Андрей Монов, но целта ми беше да спася живота на някого, а не да отнема живота на някого”, заявява австралиецът.

 

„Не съм бил престъпник преди това, не съм бил наркодилър, не съм бил част от ОПГ. Аз бях в професионалната армия в Британия. Не съм criminal”, казва още Джок Полфрийман.

 

„Няма да бягам. Семейството ми е купило 6 билета за прибиране в Австралия, паспорт имам от първия ден на освобождаването. Паспортът ми беше иззет от МВР. Нямам документ за самоличност, имам заповед за освобождаване”, казва Полфрийман.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна