IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
14:21 | 20 ноември 2019
Обновен: 23:05 | 15 април 2024

Осъдиха очевидец на сбиване за изнудване

Тарикатът решил да извлече полза

По материала работи: Борис Проданов
Осъдиха очевидец на сбиване за изнудване

Районен съд – Варна, осъди 47-годишен мъж от Белослав за изнудване. Подсъдимият е признат за виновен в това, че през септември 2017 г., с цел да набави за себе си имотна облага, чрез заплашване принудил друг жител на същия град да извърши нещо противно на волята му – да му даде парична сума от 1000 евро. В резултат на упражненото изнудване на пострадалия е била причинена имотна вреда в размер на 200 евро.

 

В конкретния случай, на неустановена с точност дата през септември 2017 г., подсъдимият станал очевидец на сбиване под влияние на алкохол пред заведение, при което пострадалия порязал с нож друг мъж. Още същата нощ чрез посещение на домашния адрес, а впоследствие и чрез многократни телефонни обаждания, подсъдимият започнал да оказва психическо въздействие и да заплашва пострадалия, че ако не даде пари може да възникнат проблеми, да го съдят за причиненото нараняване и т.н. По този начин подсъдимият мотивирал потърпевшия да се разпореди със свое имущество, като му  даде наличните си пари (сума от 200 евро), след което му определил срок да събере и останалите пари до 1000 евро.

 

За извършеното престъпление Районен съд – Варна наложи на 47-год. подсъдим наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение отложи с изпитателен срок от 3 г. Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок.

 

Коментари

Новини Варна