Съдът остави в ареста задържания с 90 кг хероин на "Дунав мост"
Мъжът бил залавян и в Турция с наркотици
Публикувана: 20 Nov 2019 | 19:18

Русенският окръжен съд остави за постоянно в ареста 56-годишния шофьор Александър Ю., който на 17 ноември тази година бе задържан на ГКПП "Дунав мост" при Русе с 93,6 кг хероин.

 

Наркотикът бе открит в тайник в пода на управлявания от него лекотоварен камион с българска регистрация.

 

По първоначална оценка хероинът е на стойност малко повече от 3,7 млн. лева. Това е и най-голямото количество от този вид наркотик, откривано на "Дунав мост" през последните пет години.

 

Мъжът, който е от хасковско село, е обвинен за опит за контрабанда на високорисково наркотично вещество в особено големи размери. Ако бъде признат за виновен, той може да получи от 15 до 20 години затвор и глоба от 200 000 до 300 000 лева, съобщава БТА.

 

На днешното заседание прокурорът по делото Андрей Ангелов заяви, че обвиняемият има и друга криминална проява - в края на декември 2013 г. на граничния пункт "Капъ куле" турските гранични служби открили у мъжа 5,360 кг кокаин, разпределен в прикрепени за тялото му пет пакета. По неофициална информация в Турция той е бил осъден на затвор и е изтърпял наказанието си.

 

Мъжът е семеен и има полувисше образование. Досега не е осъждан в България. Наскоро купил лекотоварния камион от Русе и с него извършвал транспортна дейност.

 

Откритата на ГКПП "Дунав мост" пратка е пътувала за Западна Европа, като най-вероятно става дума за международен канал за трафик на наркотици.

 

Определението може да се обжалва в тридневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

 

Dnes.bg

 

Коментари ( 0 )