IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
11:48 | 22 ноември 2019
Обновен: 07:09 | 16 април 2024

Оставиха в ареста мъж, откраднал бижута от варненски мол

Стойността на вещите по предварителни данни е 8000 лева

По материала работи: Борис Проданов
Оставиха в ареста мъж, откраднал бижута от варненски мол

След уважено от съда искане на Районната прокуратура обвиняем за дръзка кражба на бижута от варненски мол е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
 

37-годишният Тодор Д.  е обвиняем за извършена на 15 срещу 16 ноември тази година дръзка кражба в един от моловете във Варна, за което е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по член 195, ал. 1, т. 3 от НК. 

 

На щанд за бижута Тодор разбил охранителната решетка и отнел 198 елемента за гривни от медицинска стомана с 18-каратово златно покритие, 11 други елемента за гривни, 8 сребърни колиета и часовник. Стойността на откраднатото по предварителни данни е 8000 лева. 
 

Обвиняемият е реалибитиран по право, но срещу него се водят две досъдебни производства за престъпления против собствеността, по които е привлечен към наказателна отговорност през 2019 г. Проверявят се и пет случая за негово участие в други кражби. 
 

Определението на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.  

 

 

 

Коментари

Новини Варна