За часове разкриха и задържаха извършителите на въоръжени грабежи във Варна
Бандитите нападали магазини за хранителни стоки
Публикувана: 12 Dec 2019 | 14:58

Служители на Първо РУ на МВР за часове разкриха и задържаха двама мъже от с. Тополи, извършили два грабежа от магазини за хранителни стоки. Престъпленията са извършени на 11 декември, като първото е регистрирано около 1 ч., а второто - в 23,35 ч.


При първия грабеж продавач – консултантът е бил заплашен с хладно оръжие и е взета сумата от 350 лв., запалки и цигари. При втория грабеж са отнети около 550 лв. и цигари, като продавачката отново е била заплашена.


След предприети незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности, при специализирана операция за издирване на извършителите, същите са установени и задържани. Мъжете са на 20 г. и на 21 г. от с. Тополи, известни на МВР. В тях са намерени пари, част от вещите, обект на грабежите, както и един от предметите, използвани за заплаха.


По случаите има образувани две досъдебни производства. Работата по документиране и доказване на извършените престъпления, както и ролята на всеки от задържаните мъже, продължава под надзора на Районна прокуратура – Варна.

 

Снимка Пресцентър МВР

 

Прочетете още: 19-годишен автоджамбазин вилнее край Варна

Коментари ( 0 )