IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
14:23 | 17 февруари 2020
Обновен: 00:30 | 12 април 2024

ВКС отказа да възобнови дело за убийство в Повеляново

Виктор Панайотов е признат за виновен на три съдебни инстанции

По материала работи: Борис Проданов
ВКС отказа да възобнови дело за убийство в Повеляново

Върховният касационен съд е оставил без разглеждане искането на осъдения за убийство Виктор Панайотов за възобновяване на наказателното производство срещу него и за отмяна на постановеното решение.

 

Според петчленния състав на ВКС, първата и въззивната инстанции не са допуснали процесуални нарушения, както и не е било нарушено правото на справедлив процес, съгласно чл. 6 на Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи.

 

Виктор Панайотов е признат за виновен на три съдебни инстанции в това, че на 28.11.2015 г. в кв. „Повеляново", гр. Девня, умишлено е умъртвил Мартин К. Осъдения следва да търпи влязла в сила присъда на ВКС от 27.03.2019 г., с наложено наказание „лишаване от свобода" в размер на 16 години. Панайотов е осъден да плати на родителите на пострадалия по 130 000 лв., на всеки от тях, обезщетение за неимуществени вреди, претърпени от деянието.

 

Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Прочетете още: Румен Радев вещае скорошен служебен кабинет

 

Коментари

Новини Варна