Задържаха 23-годишен крадец във Варна
Той е извършил грабеж в условията на опасен рецидив
Публикувана: 26 Feb 2020 | 13:06

Окръжен съд – Варна определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 23-годишния Илко М., обвиняем по досъдебно производство на територията на III РУ за извършен грабеж, в условията на опасен рецидив. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Варна.
 

Според обвинението, на 10.01.2020г., в близост до училище „I основно“ в кв. „Вл. Варненчик“ във Варна Илко М. отнел дамска чанта, като употребил за това сила.  На 24.02.2020г., в резултат на събраните доказателства в хода на досъдебното производство е бил привлечен като обвиняем. 
 

Илко М. е роден във Варна, без образование, неженен, не работи, осъждан многократно, предимно за кражби.


Престъплението, за което е обвиняем 23-годишния мъж е тежко по смисъла на закона, като за него се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 до 15 години.
 

Защитата на Илко М. поиска по-лека мярка за неотклонение „домашен арест“, като изтъкна, че лицето има постоянен адрес и 3-годишно дете, за което се грижи заедно с дядо си.
 

Състав на Варненския окръжен съд, след като разгледа събраните до момента гласни и писмени доказателства, прецени че съществува обосновано подозрение Илко М.,  да е съпричастен към деянието, за което му е повдигнато обвинение. Съдът направи извод, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие, предвид тежестта на престъплението, за което е привлечен, както и предишната му съдимост. Поради наличието на двете изискуеми от закона предпоставки, Варненският окръжен съд определи, че към настоящия момент най- правилната и законосъобразна мярка за неотклонение, която може да се определи спрямо Илко М. е „задържане под стража.
 

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна.

 

Четете още: Засякоха мъртво пиян шофьор без книжка във Варна

Коментари ( 0 )