Варненец опита да убие сина си
Повод за разправията помежду в дома им в централната част на Варна било поведението на сина, който бил зависим от наркотици
Публикувана: 27 Feb 2020 | 17:46

 

Окръжната прокуратура във Варнаръководи досъдебно производство за  разследването на опит за убийство, извършен от 63-годишния Цветан Г. спрямо родния му син. Досъдебното производство се води освен престъпление по член 116, ал.1, т. 3 от НК, и за незаконнопритежание на оръжие и боеприпаси по член 339 от НК.


Вчера, 26 февруари, около 15,20 часа, бил получен сигнал за скандал между 63-годишния Цветан и 36-годишния му син. Повод за разправията помежду в дома им в централната част на Варна било поведението на сина, който бил зависим от наркотици. По време на скандала бащата извадил пистолет и направил опит да убие родния си син. 


Започналите действия по разследването установили наличие на боен арсенал. Нито един от двамата мъже не притежава разрешително за притежание или съхранение на огнестрелно оръжие. 


36-годишният син е настанен в психиатричната болница, а бащата, който е инвалид – в неврологично отделение. И на двамата ще бъде назначена психиатрична експертиза.


Продължават процесуално-следствените действия по случая. 
 

Коментари ( 0 )