IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
11:59 | 6 април 2020
Обновен: 00:36 | 13 април 2024

Мъж под карантина остана под домашен арест във Варна

Делото срещу него взето на специален надзор от Апелативната прокуратура

По материала работи: Ставри Таргов
Мъж под карантина остана под домашен арест във Варна

Обвиняем за нарушаване на карантина е под домашен арест по уважено от съда искане на Районната прокуратура във Варна

 

57-годишният Иван Д. е с мярка за неотклонение „Домашен арест“, след като с определение на Варненския районен съд е било уважено искането на Районната прокуратура. Той е бил привлечен към наказателна отговорност от прокуратурата за извършено престъпление по член 355, ал. 2 от НК – отклоняване от наложената му карантина след завръщане от рискова страна по време на извънредно положение, наложено заради разпространението на COVID-19.
 

 

След като влязъл в България през един от граничните контролно-пропускателни пунктове, обвиняемият подписал предписание на РЗИ във Видин за 14-дневна карантина. За адрес на задължителната изолация посочил къща във варненско село.

 

При проверка на адреса от служители на ОД на МВР във Варна Иван не бил открит. Потърсен на мобилен телефон, той заявил, че се намира в голям варненски хипермаркет за покупки.  

 

Както вече е добре известно, във връзка с обявеното извънредно положение заради разпространяване на коронавирусната зараза бяха гласувани в парламента нови, по-високи санкции за престъплението по член 355, ал. 2 от НК. Сега неизпълнението на задължителните карантинни мерки се наказва с лишаване от свобода до 5 години и с глоба от 10 000 до 50 000 лева.

 

Определението на Варненския районен съд, с което е наложена мярка за неотклонение „Домашен арест“ на Иван Д., подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.

 

Делото срещу него взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна