IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
13:27 | 9 април 2020
Обновен: 21:29 | 6 април 2024

2 жени във Варненско станаха жертви на домашно насилие по време на извънредното положение

Вълна от сигнали се очаква след отминаване на пандемията

По материала работи: Ставри Таргов
2 жени във Варненско станаха жертви на домашно насилие по време на извънредното положение

4 жени станаха жертви на домашно насилие на време на извънредното положение. 2 от тях са във Варненска област. Това съобщи в сутрешния блок на тв „Черно море“ с водещ Иван Барбов Анна Николова, управител на фондация „SOS семейства в риск“.

 

Последният случай бе с 42-годишна жена от Варна, която бе пребита от 30-годишния си приятел. Тя почина в болница от раните си, като първоначално е била изследвана за коронавирус. После се оказало, че ребрата й са счупени.

 

Първият фатален случай във Варненско бе с жена в с. Ново Оряхово, която бе убита и заровена в двора на къщата, в която живее.

 

В момента няма повишен брой сигнали за домашно насилие, прогнозата е, че това ще стане след отминаване на пандемията. Причината - човек може трудно да се жалва на институциите при условие, че живее при социална изолация с насилника.

 

Затова очакваме вълна от сигнали след прекратяване на извънредното положение, каза Николова.

 

Тя посочи, че сегашната ситуация крие големи рискове от фатален риск, защото предразполага към злоупотреба с алкохол и наркотици. Още повече, че е затруднен и достъпът до социални услуги.

 

В момента в Кризисния център във Варна са настанени 9 души. Работата с тях е съобразена с изискванията за предпазване от новия коронавирус, обобщи Николова.

 

Ставри Стефанов

 

Още    "Щрихи от утрото" (9.04.2020) - Увеличава ли се домашното насилие във Варненско?

 

Коментари

Новини Варна