Дилър на дрога във Варна ще лежи 2 г. в затвора
Присъдата му подлежи на обжалване
Публикувана: 27 May 2020 | 14:32

27-годишният подсъдим за държане и за разпространение на наркотични вещества Йонко И., който е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна, бе осъден от Варненския окръжен съд на две години лишаване от свобода при първоначално строг режим и  10 000 лева глоба.

 

Наказанието на младия мъж бе постановено при условията на съкратено съдебно следствие, поискано от подсъдимия с цел получаване на наказание, намалено с една трета.

 

Така съдебният състав му определи три години лишаване от свобода, като след редукцията осъденият ще търпи наказание две години лишаване от свобода. В тежест на осъдения са и направените по делото разноски в размер на над 900 лева.

 

Престъпната дейност Йонко извършвал от дома си. Пред вратата на апартамента си оставял в кутия поръчаните му наркотици - марихуана или екстази. В същата кутия клиентите плащали дължимата сума.

 

1 грам марихуана 27-годишният мъж продавал за 10 лева, толкова клиентите плащали и за грам екстази. При поръчка на по-големи количества Йонко правел отстъпка.

 

Стойността на дрогата, която била открита  при претърсване в дома му, се изчислява на стойност близо 1800 лева.

 

Намерени били 20 000 лева, електронна везна, гриндер и два мобилни телефона и таблет, с които осъществявал разпространението на наркотичните вещества от дома си.

 

27-годишният Йонко И. е осъждан за грабеж и кражба като непълнолетен. След навършване на пълнолетие е осъждан и за държане на  наркотици.

 

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

 

Черно море

 

Коментари ( 0 )