IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
14:54 | 27 май 2020
Обновен: 09:36 | 15 април 2024

Глобиха девойка, карала мотор с чужди номера

Санкцията е 1 000 лв.

По материала работи: Ставри Таргов
Глобиха девойка, карала мотор с чужди номера

Районен съд – Варна, наложи административно наказание „глоба“ на 19-годишна девойка за управление на мотоциклет с регистрационни табели от друго МПС.
 

Случаят е от месец септември миналата година. При управление на мотоциклет „Ямаха“ на 6 септември 2019 г. и навлизане с висока скорост в района на варненска бензиностанция, подсъдимата предизвикала ПТП, като се блъснала в потеглящ автомобил. 

 

Пристигналите на място полицаи установяват, че 19-годишната девойка е правоспособен водач, но управляваният от нея мотоциклет е с поставена регистрационна табела, издадена за друг модел мотор.

 

Оказва се, че подсъдимата била засечена да управлява като неправоспособна броени месеци преди този инцидент същия мотоциклет, поради което са били отнети свидетелството за регистрация на МПС и регистрационната му табела.
 

 

За извършеното престъпление по чл. 345, ал.1 от НК, Варненският районен съд призна за виновна 19-годишната подсъдима. Тя е неосъждана досега.

 

По внесено от прокуратурата постановление с предложение за освобождаване от наказателна отговорност, съдът й наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Съдебното решение подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

 

Черно море
        

 

Коментари

Новини Варна