Глобиха девойка, карала мотор с чужди номера
Санкцията е 1 000 лв.
Публикувана: 27 May 2020 | 14:54

Районен съд – Варна, наложи административно наказание „глоба“ на 19-годишна девойка за управление на мотоциклет с регистрационни табели от друго МПС.
 

Случаят е от месец септември миналата година. При управление на мотоциклет „Ямаха“ на 6 септември 2019 г. и навлизане с висока скорост в района на варненска бензиностанция, подсъдимата предизвикала ПТП, като се блъснала в потеглящ автомобил. 

 

Пристигналите на място полицаи установяват, че 19-годишната девойка е правоспособен водач, но управляваният от нея мотоциклет е с поставена регистрационна табела, издадена за друг модел мотор.

 

Оказва се, че подсъдимата била засечена да управлява като неправоспособна броени месеци преди този инцидент същия мотоциклет, поради което са били отнети свидетелството за регистрация на МПС и регистрационната му табела.
 

 

За извършеното престъпление по чл. 345, ал.1 от НК, Варненският районен съд призна за виновна 19-годишната подсъдима. Тя е неосъждана досега.

 

По внесено от прокуратурата постановление с предложение за освобождаване от наказателна отговорност, съдът й наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Съдебното решение подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

 

Черно море
        

 

Коментари ( 0 )