IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Крими
12:11 | 4 юни 2020
Обновен: 23:46 | 9 април 2024

Отнеха книжката и глобиха 23-годишен шофьор от Дългопол

След неправилна маневра причинил травми на кондукторка

По материала работи: Ставри Таргов
Отнеха книжката и глобиха 23-годишен шофьор от Дългопол

 23-годишен подсъдим беше признат за виновен в това, че на 29 август 2019 г. при управление на лек автомобил по бул. „Осми приморски полк“ в посока квартал „Чайка“ след спирката на Червения площад нарушил правилата за движение по пътищата, като пренебрегвайки пътната маркировка, навлязъл рязко и неочаквано в бус-лентата пред движещ се автобус от градския транспорт.

 

Поведението на подсъдимия принудило шофьора на автобуса да предприеме екстремно спиране в опит да избегне пътнотранспортно произшествие. По този начин, по непредпазливост е била причинена средна телесна повреда на кондукторката от градския транспорт, изразяваща се в счупване на крак и контузия, обусловило трайно затруднение в движението на долния крайник за период от около 3-4 месеца.
 

 

23-годишният младеж е правоспособен водач, с валидно свидетелство за управление на автомобил, неосъждан и неосвобождаван от наказателна отговорност досега. Деянието е извършено по непредпазливост.

 

Варненският районен съд го призна за виновен за извършеното престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „б“ от Наказателния кодекс, като по внесено от прокуратурата постановление с предложение за освобождаване от наказателна отговорност, съдът му наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лева.

 

Той бе лишен от право да управлява МПС за срок от 3 месеца. Направените по делото разноски също са в тежест на подсъдимия.
 

 

Съдебното решение подлежи на обжалване в 15-дневен срок.
 

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна