IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
17:00 | 9 юли 2020
Обновен: 16:38 | 16 април 2024

17-годишен ученик с присъда за разпространение на марихуана във Варна

Продал дрога на двама гърци

По материала работи: Ставри Таргов
17-годишен ученик с присъда за разпространение на марихуана във Варна

Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжна прокуратура - Варна, и 17-годишния М. Ж., с което той се признава за виновен, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

 

На 25.02.2020 г. във Варна като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, държал 5,49 грама марихуана на обща стойност 32,94 лв. На същата дата ученикът разпространил наркотичното вещество на двама 19-годишни гръцки  граждани.

 

Пред съда М.Ж. заяви, че се отказва от разглеждането на делото по общия ред и е съгласен с условията на споразумението, което е подписал доброволно.

 

Варненският окръжен съд одобри споразумението, след като прецени, че същото не противоречи на закона и морала.

 

За извършеното престъпление, 17-годишното момче прие да изтърпи наказание „пробация“ за срок 6 месеца.

 

Пробационните мерки включват „задължителна регистрация по настоящ адрес" с първоначална периодичност два пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител и включване в програми за обществено въздействие.

 

В тежест на подсъдимия са и направените по наказателното производство разноски в размер на 275,22 лв., които да бъдат внесени в полза на Държавата, по сметка на ОД МВР - Варна.

 

Споразумението има последиците на влязла в сила присъда.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна