IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
15:38 | 14 юли 2020
Обновен: 23:35 | 30 март 2024

Условно наказание и 10 000 лв. глоба за нарушаване на карантината във Варна

Съдебният акт е окончателен

По материала работи: Ставри Таргов
Условно наказание и 10 000 лв. глоба за нарушаване на карантината във Варна

29-годишен мъж от Варна бе осъден за нарушаване на мерки за карантина по време на обявено извънредно положение в страната – престъпление по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс.

 

По силата на постигнато в съдебна зала и одобрено от съда споразумение на подсъдимия бе наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се  отлага с изпитателен срок от 3 години, както и глоба в размер на 10 000 лева.        

 

На 19 март тази година след пристигане с полет до летище София от рискова страна – Франция, на основание, издадено предписание от Регионална здравна инспекция – София, подсъдимият бил поставен под задължителна 14-дневна карантина във връзка с разрастващата се пандемия от COVID-19.

 

Той посочил адрес в град Варна, където трябвало да изпълнява карантинните мерки и да не напуска жилището, но на 30 март 2020 г. нарушил противоепидемичната мярка и съпроводил съпругата си до публично   място – сградата на Община – Варна, за да й помогне при получаване на акт за  раждане на детето им.    

 

29-годишният мъж признава вината си и е съгласен с параметрите на наложеното със споразумението наказание. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна