Ефективна присъда за 18-годишен от Девня теглил пари от чужда банкова карта
Той ще лежи 6 месеца в затвора
Публикувана: 11 Aug 2020 | 16:15

Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжна прокуратура - Варна, и 18-годишния Марин Р., с което той се признава за виновен за използване на платежен инструмент, без съгласието на титуляря.

 

Престъплението е извършено за периода от 19.11.2019 г. до 20.12.2019 г. в Девня. От незаключен автомобил Марин в съучастие с непълнолетен като съизвършител, който разбирал свойството и значението на извършено, отнели чужди движими вещи на обща стойност 85 лева.

 

Сред откраднатите вещи била и дебитна карта, която на четири пъти използвали за плащания на обща стойност 77,62 лева.
Марин е от Девня, с начално образование, не работи, осъждан.

 

Варненският окръжен съд, след като се запозна с изготвеното споразумение, намери, че същото не противоречи на закона и морала и го одобри.

 

По този начин беше прекратено наказателното производство срещу 18-годишния младеж, който прие да изтърпи наказание за извършената кражба „пробация“ – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 10 месеца с периодичност 3 пъти седмично и „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 10 месеца.

 

За използването на чуждата банкова карта наказанието на Марин Р. е „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, което да бъде изтърпяно при общ режим.

 

За престъпленията той прие да му бъде определено общо наказание – 6 месеца затвор.

 

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.

 

Черно море

 

Коментари ( 0 )