IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
14:15 | 12 август 2020
Обновен: 22:57 | 24 април 2024

Проститутка надруса студент във Варна, за да го обере - той почина

Тялото на 35-годишния австриец е намерено в хотел, а част от вещите му липсвали

По материала работи: Слав Велев
Проститутка надруса студент във Варна, за да го обере - той почина

Чуждестранен студент почина в хотелска стая във Варна, след като преди това е бил упоен с наркотици и лекарства от проститутка, съобщават от ОД на МВР.

 

Тялото на 35-годишния австриец Мизгин Х. е намерено на 8 август. При извършения първоначален оглед не са открити следи от насилие, но експертите забелязват, че от стаята на жертвата видимо липсват вещи.

 

Аутопсия установява, че смъртта на Мизгин е причинена от предозиране с различни видове дрога в комбинация с рискови медикаменти, които в България се изписват със зелена рецепта. 

 

От вещите на починалия чужденец, който следвал медицина в Медицинския университет във Варна, липсват документите му, лаптоп, телефон и часовник. Преносимият компютър и часовникът са открити в заложна къща. Там те са оставени от 34-годишния Людмил М. и 43-годишния Радослав М. от Русе. Мъжете са задържани заедно с 21-годишната проститутка Ренета Н., която също е от дунавския град.   

 

Смъртоносният коктейл е даден на Мизгин от младата жена и нейните съучастници. Планът им бил да го упоят и ограбят, като разследващите са устовили, че престъпната схема е използвана и преди. 

 

При задържането на обвинените за убийството са намерени различни видове наркотици и две електронни везни. Пет дни преди смъртта на Мизгин те пак са били спипани с дрога и електронна везна в друг варненски хотел. 

 

Радослав е осъждан девет пъти, включително за грабежи и кражби. Людмил е освобождаван от наказателна отговорност с налагане на административно наказание, а Ренета е неосъждана.  

 

Окръжната прокуратура ще поиска от съда да им бъдат наложени най-тежките мерки за неотклонение „задържане под стража”.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна