IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
11:18 | 14 август 2020
Обновен: 04:51 | 17 април 2024

47-годишен от Варна застава за 17-и път пред Темида

Този път за грабеж

По материала работи: Ставри Таргов
47-годишен от Варна застава за 17-и път пред Темида

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд Стефан И. за грабеж, представляващ опасен рецидив.

 

Престъплението по член 199, ал. 1, т. 4 от НК е извършено на 15 април тази година в кв. „Чайка“ във Варна. Около 11 часа потърпевшата от деянието 70-годишна жена излязла от блока, където живеела, и тръгнала в посока автобусната спирка.  

 

Срещу нея вървял мургав мъж с предпазна маска на лицето. Непознатият спрял възрастната жена. Казал й, че дължи пари на сина й и поискал да му развали банкнота. Жената приела за достоверното казаното, тъй като по същото време синът й бил в дома й.

 

Извадила две банкноти по 50 лева. Мъжът сграбчил парите, започнал да ги дърпа. За да не се скъсат, жената пуснала банкнотите, а подсъдимият избягал с тях.

 

Опасният рецидивист бил разпознат от пострадалата, след като бил установен и задържан от органите на реда. От приложеното по делото свидетелство за съдимост на Стефан И. се вижда, че е осъждан 16 пъти.

 

Последната му ефективна присъда е била също за грабеж, представляващ опасен рецидив.

 

Той е направил самопризнания и е върнал отнетата при грабежа сума на пострадалата. Предстои делото срещу 47-годишния опасен рецидивист да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна