IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
14:39 | 18 септември 2020
Обновен: 22:13 | 10 април 2024

Обвиненият за подкуп на полицаи във Варна остава зад решетките

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативния съд

По материала работи: Ставри Таргов
Обвиненият за подкуп на полицаи във Варна остава зад решетките

С определение на Варненския окръжен съд по искане на Окръжната прокуратура във Варна в ареста с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ е 27-годишният Кристиян П.

 

Младият мъж е привлечен към наказателна отговорност за даден подкуп на полицейски служители, за да не извършат действия по служба, както и за придобиване или държане на наркотични вещества – престъпления по член 304а и по член 354а, ал. 3, т. 1 от НК.

 

И двете деяния са извършени от 27-годишния обвиняем в изпитателния срок на условна присъда, постановена от Девненския районен съд срещу него на 10 октомври миналата година.

 

Кристиян П. бил спрян за проверка от екип на полицията на 15 септември тази година. Служителите на реда поискали водачът да бъде тестван за алкохол и наркотици.

 

За да не извършат действия по служба, мъжът дал две банкноти по 50 лева и отказал проверката. В автомобила му били намерени и наркотици.

 

Според прокуратурата налице е реална опасност обвиняемият да се укрие, ако не бъде задържан, и да извърши други престъпления.

 

Аргументите на Окръжната прокуратура във Варна са споделени и от съдебния състав на Варненския окръжен съд, наложил най-тежката мярка за процесуална принуда -  задържане под стража.

 

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна