IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Култура
17:43 | 20 септември 2016
Обновен: 15:45 | 29 март 2024

Три премиери представя Драмата до края на годината

Започваме амбициозно 96-ия творчески сезон, каза директорът на ТМПЦ – Варна, Даниела Димова

По материала работи: Слав Велев
Три премиери представя Драмата до края на годината

Три премиери представя Варненският драматичен театър „Стоян Бъчваров“ до края на годината. Първата от тях е тази вечер – „Прелестите на изневярата“. Постановката е по Валентин Красногоров, режисьор е Костадин Бандутов. „Започваме амбициозно 96-ия творчески сезон. Първият премиерен спектакъл „Прелестите на изневярата“ е нашият своеобразен реверанс към режисьора Костадин Бандутов, който през годината отбелязва 70-годишен юбилей. Той е доказано име в театралния живот у нас, бил е и директор на варненския театър. Спектакълът „Прелестите на изневярата“ е като шампанско и понася публиката във вихъра на смях, забава и неочаквани ситуации. Големият руски автор Валентин Красногоров е изключителен майстор на елегантната комедия. Мисля, че изневярата много добре е обрисувана като едно сложно, но не непременно негативно явление“ – коментира за вестник „Черно море“ директорът на Театрално-музикалния продуцентски център във Варна Даниела Димова.


Тя разкри, че ще има още две премиери до края на годината. В края на ноември ще бъде представен спектакълът „Тримата братя“ по мотиви от български народни приказки. Режисьор е Георги Михалков, сценография Огняна Серафимова.  През декември е  третата премиера за 96-ия творчески сезон на Варненския драматичен театър. „Ще отправим нашия своеобразен поклон пред Шекспир с театрална версия на прочутия филм „Влюбеният Шекспир“. Нашият театър е първият в страната, който ще го направи, тъй като имаме права“, подчерта Даниела Димова. Адаптацията и режисурата ще са на проф. Пламен Марков, сценография - Мира Каланова. 


Полина Петрова


Още по темата:

Изневярата е сложно явление, показва в постановка Костадин Бандутов


 

Коментари

Новини Варна