Безплатен концерт „Музикална джаз география“ тази неделя
На 30 юни Госпожа Виола и нейните приятели ще поведат на музикално пътешествие деца и родители
Публикувана: 27 Jun 2019 | 12:48

 „Музикална джаз география“ е летен подарък към децата на морския град и родителите им – част от програмата "Варненско лято за деца" на Международния музикален фестивал "Варненско лято". На 30 юни  от 18:30 ч. на самия морски бряг в Клуб „Ментол“ безплатният концерт ще представи в забавна и достъпна форма центровете на световния джаз. Водещ на музикалното пътешествие ще бъде любимката на варненските малчугани Госпожа Виола – виолистката Руми Петрова.

 

Тя ще тръгне на една виртуална ваканционна екскурзия, ще се сприятели с банда джаз мизуканти и заедно с тях ще обиколи различни държави и градове. Във всеки град ще звучи музиката на един класически композитор, а джаз приятелите на Госпожа Виола ще импровизират върху класическите теми. Концертът обещава да се превърне в истинско музикално приключение и за децата, и за техните родители. Защото едни от най-обичаните и ценени варненски музиканти ще се впуснат в пътешествието из култовите за свободната музика места по света. Това са Страцимир Павлов - пиано, Нейко Бодуров - тромпет, Нейчо Петров - Реджи - вокал, Валери Ценков - барабани и Стоян Роянов Яя - кларинет и саксофон.

 

Входът за всички събития от програмата „Варненско лято за деца“ е свободен, защото организаторите на фестивала са убедени, че така възпитaват новата млада публика на музикалните събития в морския град. 30 юни, неделя, на брега на морето, начало в 18:30. Вход свободен.

 

От родната драма, до световните музикални шедьоври - идва 17 театър Римски терми

Коментари ( 0 )