IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
12:48 | 27 юни 2019
Обновен: 16:49 | 23 април 2024

Безплатен концерт „Музикална джаз география“ тази неделя

На 30 юни Госпожа Виола и нейните приятели ще поведат на музикално пътешествие деца и родители

По материала работи: Слав Велев
Безплатен концерт „Музикална джаз география“ тази неделя

 „Музикална джаз география“ е летен подарък към децата на морския град и родителите им – част от програмата "Варненско лято за деца" на Международния музикален фестивал "Варненско лято". На 30 юни  от 18:30 ч. на самия морски бряг в Клуб „Ментол“ безплатният концерт ще представи в забавна и достъпна форма центровете на световния джаз. Водещ на музикалното пътешествие ще бъде любимката на варненските малчугани Госпожа Виола – виолистката Руми Петрова.

 

Тя ще тръгне на една виртуална ваканционна екскурзия, ще се сприятели с банда джаз мизуканти и заедно с тях ще обиколи различни държави и градове. Във всеки град ще звучи музиката на един класически композитор, а джаз приятелите на Госпожа Виола ще импровизират върху класическите теми. Концертът обещава да се превърне в истинско музикално приключение и за децата, и за техните родители. Защото едни от най-обичаните и ценени варненски музиканти ще се впуснат в пътешествието из култовите за свободната музика места по света. Това са Страцимир Павлов - пиано, Нейко Бодуров - тромпет, Нейчо Петров - Реджи - вокал, Валери Ценков - барабани и Стоян Роянов Яя - кларинет и саксофон.

 

Входът за всички събития от програмата „Варненско лято за деца“ е свободен, защото организаторите на фестивала са убедени, че така възпитaват новата млада публика на музикалните събития в морския град. 30 юни, неделя, на брега на морето, начало в 18:30. Вход свободен.

 

От родната драма, до световните музикални шедьоври - идва 17 театър Римски терми

Коментари

Новини Варна