IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
09:50 | 8 октомври 2019
Обновен: 23:54 | 17 април 2024

Благотворителна кинопрожекция за децата на Варна тази събота

Излъчването е по инициативата „Изкуството днес – за възможностите утре“ на Фондация „Св. Св. Константин и Елена“

По материала работи: Пламен Янков
Благотворителна кинопрожекция за децата на Варна тази събота

Френският игрален филм „Без дом“ по мотиви от едноименния роман на Ектор Мало ще бъде излъчен благотворително за децата на Варна на 12 октомври от 11 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна. Прожекцията се осъществява по инициативата „Изкуството днес – за възможностите утре“ на Фондация Св. Св. Константин и Елена.


Входът за всички зрители е свободен.


Филмът е за историята на 10-годишният сирак Реми, отвлечен от осиновителката си и поверен на сеньор Виталис – мистериозен пътуващ музикант. Реми научава какъв е суровият живот на акробата и е принуден да пее, за да печели хляба си. Придружен от вярното си куче Капи и малката маймунка Джоли-Кори, дългото пътуване на Реми през Франция, съпроводено с множество срещи и приятелства, го води до разкриването на тайната на неговия произход.


Благотворителната прожекция е в подкрепа на повече от 100 децата от ЦНСТ „Изгрев“, ЦНСТ „Другарче“ и ЦСОП „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Кривня – институции, които Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ от години подпомага с инициативи и проекти за подобряването на качеството на живот на децата, за тяхното образователно и творческо развитие, социализация и интеграция. Децата от домовете ще са специални гости на прожекцията. 

 

Коментари

Новини Варна