Благотворителна кинопрожекция за децата на Варна тази събота
Излъчването е по инициативата „Изкуството днес – за възможностите утре“ на Фондация „Св. Св. Константин и Елена“
Публикувана: 8 Oct 2019 | 9:50

Френският игрален филм „Без дом“ по мотиви от едноименния роман на Ектор Мало ще бъде излъчен благотворително за децата на Варна на 12 октомври от 11 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна. Прожекцията се осъществява по инициативата „Изкуството днес – за възможностите утре“ на Фондация Св. Св. Константин и Елена.


Входът за всички зрители е свободен.


Филмът е за историята на 10-годишният сирак Реми, отвлечен от осиновителката си и поверен на сеньор Виталис – мистериозен пътуващ музикант. Реми научава какъв е суровият живот на акробата и е принуден да пее, за да печели хляба си. Придружен от вярното си куче Капи и малката маймунка Джоли-Кори, дългото пътуване на Реми през Франция, съпроводено с множество срещи и приятелства, го води до разкриването на тайната на неговия произход.


Благотворителната прожекция е в подкрепа на повече от 100 децата от ЦНСТ „Изгрев“, ЦНСТ „Другарче“ и ЦСОП „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Кривня – институции, които Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ от години подпомага с инициативи и проекти за подобряването на качеството на живот на децата, за тяхното образователно и творческо развитие, социализация и интеграция. Децата от домовете ще са специални гости на прожекцията. 

 

Коментари ( 0 )