IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
08:30 | 22 ноември 2019
Обновен: 22:31 | 28 март 2024

За любовта, която създава, разказват в изложба двама млади художници

Експозицията ще бъде открита на 24 ноември от 16 часа във Фестивалния и конгресен център – Варна

По материала работи: Пламен Янков
За любовта, която създава, разказват в изложба двама млади художници

„Любовта създава“ - така са озаглавили първата си съвместна изложба двамата млади художници Максим Христов и Андреа Николова. Тя ще бъде открита на 24 ноември от 16 часа във Фестивалния и конгресен център – Варна. Авторите споделят, че в експозицията преобладават фигурални композиции, повечето от тях маслени.

 

„Откакто се събрахме, си дадохме обещание да направим съвместна изложба, преди да завършим училище. Искахме да сме сигурни, че ще бъдем добре подготвени и ще има достатъчно време. За експозицията подбрахме най-добрите си картини. Едно от любимите ни занимания е да рисуваме заедно на някое уютно място. И да се караме отвреме навреме, разбира се, но това е част от процеса... и от любовта. С времето се учим един от друг и израстваме заедно“, разкриват двамата влюбени.

17-годишната Андреа рисува от дете. Изучава „Изящни изкуства“ в НУИ „Добри Христов“ - Варна. Описва Максим като своя муза и се определя в разцвета на вдъхновението си благодарение на него. За Андреа предстоящата изложба е сбъдната мечта, а заглавието е нейна идея. „Любовта е обсебване на душата, от което не можеш да се скриеш и да избягаш. Тя е силата, която ни помага да правим най-доброто, на което сме способни“, споделят младите автори.  

 

Творческият път на 18-годишния Максим е силно повлиян от неговия учител Радко Мурзов. „В изложбата е включен и портрет на Анди, който аз създадох. Оценявам всеки един изминал ден, прекаран с нея, и съм безкрайно щастлив, че можем да творим заедно“, отбелязва художникът.

 

Експозицията може да бъде разгледана от 24 ноември до 8 декември във Фестивалния и конгресен център – Варна.

 

 

 

Максим е възпитаник на школата по рисуване на Радко Мурзов.

 

За Андреа предстоящата изложба е сбъдната мечта.

ИЛИЯНА МИТАКОВА

 

Четете още

Максим Христов: Искам да съм този човек, който помага на изкуството да се развива!

Коментари

Новини Варна